Grad Pakrac u bolju prepoznatljivost svojih gospodarskih i turističkih potencijala i uz našu potporu

Očuvanje slavonskih običaja, gastronomije, rukotvorina, starih obrta i poljoprivrednih aktivnosti, kao i podsjećanje na bogatu povijest ovog dijela Hrvatske, temeljni je zadatak „Slavonskog banovca“ – najvećeg kontinentalnog turističkog i gastronomskog sajma, koji se po deveti puta održao u Pakracu. Veliko bogatstvo sajma „Slavonski banovac“ pokazalo se kroz izlagačku smotru gastro-tradicijskih sadržaja čak 104 izlagača iz osam hrvatskih županija, a na čijoj promociji kao i samog grada Pakraca u sklopu ove inicijative je cjelovito tržišno komuniciranje obavljao Expert Product tim.

“Slavonski banovac” iznimna je manifestacija na kojoj se može u punom smislu riječi doživjeti sve sadržaje Pakraca, upoznati tradicionalnu kuhinju našeg kraja, ali i cijele Slavonije, otkriti zašto je danas Pakrac među prvim gradovima u Hrvatskoj po razvoju poduzetništva, ali i kontinentalnog turizma. Iduće godine u Pakracu ćemo obilježiti 200 godina obrtništva, što dovoljno govori koliko je duboka i sadržajna tradicija našeg kraja u razvoju vlastitih poslovnih projekata. Raduje me i činjenica da u gradu koji broji 8.400 žitelja imamo nešto manje od 400 nezaposlenih – izjavila je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca, koja se i prigodom otvaranja sajma zahvalila direktorici Expert Producta Saneli Dropulić, koja je u ovaj slavonski grad dovela i predstavnike 22 redakcije hrvatskih medija kako bi popratitili manifestaciju.

Gledajući na nedavnu prošlost, čak 4.500 stambenih objekata stradalo je u Pakracu tijekom Domovinskog rata, a 263 milijuna eura izravna je šteta zabilježena u ovom gradu.

U gospodarskim djelatnostima šteta je bila viša od 63 milijuna eura. S takvih temelja Pakrac je krenuo prema izgradnji modernog grada nošen brojnim poslovnim projektima u poduzetništvu i obrtima, koji su svoje bogatstvo pokazali i na Slavonskom Banovcu.

Expert Product tim ponosan je što će od sada svojim djelovanjem, iskustvo, znanjima i alatima pomoći i što boljem pozicioniranju Pakraca i njegove prepoznatljivosti uspješne lokalne samouprave koja se gradi i razvija na krilima mnoštva ideja uvijek marljivih i neumornih žitelja.

Aktualno - ostale objave

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest