Press Konferencija u gradu Petrinji - Predstavljanje projekta Grad - Prijatelj ženskog poduzetništva

Edukacijski tim Expert Producta u suradnji s Gradom Petrinjom održat će deset predavanja za vlasnike tvrtki i obrta

Edukacijski tim Expert Product-a kojega čine Dražen Stopić (grafički i web dizajn, digitalni marketing), Mirela Glavaš (osnove računovodstva i porezno savjetovanje) i Sanela Dropulić (tržišne komunikacije, prodajne tehnike, odnosi s klijentima) u suradnji s Gradom Petrinjom do konca ove godine održat će 10 edukacija za vlasnike tvrtki i obrta u tom gradu.

„O poduzetništvu se ne uči u osnovnim i srednjim školama, a tek rijetko i nedovoljno na fakultetima. Većina poduzetnika “sam je svoj majstor", iako su edukacije u ovom dijelu gospodarskih aktivnosti neophodne tijekom cijelog radnog vijeka. Stoga je naglasak djelovanja edukacijskog Expert Product tima u suradnji s jedinicama lokalne uprave i samouprave poput Grada Petrinje, stavljen upravo na organizaciju i provedbu edukacija za sve poduzetnike, ali i one koji će to tek biti“ – najavila je Sanela Dropulić, vlasnica i direktorica Expert Producta.

Darinko Dumbović - Gradonačelnik grada Petrinje„Grad Petrinja danas je u samom vrhu, ako ne i prva lokalna sredina u Hrvatskoj koja izdvaja čak 5 posto svog proračuna za poticaje u poduzetništvu. Dio njih svakako će biti usmjereno na edukacija za sve poduzetnice i poduzetnike, kao i one koji to žele biti, a koje će biti besplatne za krajnje korisnike. Drago nam je da i Grad Petrinja postao sredinom u kojoj će se organizirati edukacije za poduzetnike i sve one koji će to tek biti – kazao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović najavljujući edukacije koje počinju 16. svibnja u ovom gradu.

Fran Poštenjak - Vlasnik tvrtke Arboring i prvi Hrvatski doktor za drvećeO važnosti edukacija za poduzetnike, posebice one koji dolaze iz srednjih škola i s fakulteta, govorio je mladi poduzetnik Fran Poštenjak iz Jastrebarskog, klijent Expert Producta. Fran Poštenjak, koji iako još studira ima svoju tvrtku. Ovaj prvi hrvatski doktor za drveće svoju je egzistenciju usmjerio prema poduzetništvu, te nakon brojnih edukacija stekao potreba znanja da u njemu i uspije.

Edukacije u Petrinji u izvedbi Expert Product tima bavit će se temama poput motivacije na poduzetništvo, upoznavanja trendova na tržištu, te kako uspješno pozicionirati proizvode i usluge na tržištu, usmjeriti pozornost poduzetnika na kvalitetnu prezentaciju svojih poslovnih aktivnosti, kao i upoznati s trendovima budućnosti, uz osnove računovodstva i pisanja projekata za EU fondove, digitalni marketing i komunikaciju, te unapređenje prodajnih tehnika, prijeko potrebnih svakom poduzetniku.