Posjetom Backo Mini Expressu igrači NK Lokomotive zaključili sezonu, a maketa proljetni dio izlagačke aktivnosti

Igrači NK Lokomotive posjetili su Backo Mini Express, najveću maketu željeznice jugoistočne Europe koja je postavljena u Gundulićevoj ulici br. 4.

Backo Mini express i nogometaši NK LokomotivaOvaj zanimljivi posjet marljivih igrača NK Lokomotive koji su na taj način simbolično zaključili ovogodišnji dio nogometne sezone, bio je prilika da se i djelatnici makete prisjete zbog čega vole nogomet, ali i da promisle o mini nogometnom igralištu kao novom dodatku makete.

S druge strane nogometaši NK Lokomotive nisu skrivali oduševljenje svijetom malih lokomotiva, vlakova, tračnica i puno toga što se trenutačno nalazi na najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe, plodu šestogodišnjeg predanog rada petorice maketara na čelu s idejnim začetnikom i vlasnikom makete, zagrebačkim poduzetnikom Antunom Urbićem Backom., našim klijentom u segmentu tržišnih komunikacija, digitalnog marketinga i EU projekata.a

 

Jedan od zagrebačkih najtraženijih turističkih sadržaja na nešto više od 100 četvornim metara unutarnjeg izlagačkog prostora sadržava obilje maketarskih minijatura uronjenih u svijet željeznice u malom te je danas Backo Mini Express pravi turistički raritet kontinentalnih prostora naše države. 85 posto svih sadržaja na maketi su izvorni hrvatski proizvod. Po najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe, u Gundulićevoj ulici br. 4, u Zagrebu, trenutačno prometuje više od 100 vlakova osam sati svakog dana. Za prometovanje vlakova izgrađeno je 1.050 metara tračnica, dio kojih je ukopano u pod deset centimetara, a dio kojih se nalazi i na visini od tri metra.

Na maketi je postavljena primjerice Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom. Uz veliko skijalište, na maketi je postavljena i replika klizališta na Tomislavovu trgu, Glavni zagrebački kolodvor, s putnicima, vlakovima, tramvajima i automobilima kao preslika zagrebačke stvarnosti u našem umanjenom maketarskom svijetu.