Expert tim

Sanela Dropulić

voditeljica tima strategije i planiranja

Sanela Dropulić, futurologinja je poduzetništva, te stručnjakinja za tržišne komunikacije s više od 20 godine radnog iskustva na domaćem i inozemnom tržištu.

Iskusila je rad, posebice na menadžerskim i rukovodećim pozicijama u gotovo svim poslovnim sustavima, od malih, obrtničkih i poduzetničkih poslovnih okruženja, preko multinacionalnih kompanija i velikih javnih poduzeća, javnih i državnih institucija i na koncu svog vlastitog, uspješnog poduzetništva kroz tvrtku Expert Product d.o.o.

Prvog dana siječnja 2016. pokrenula je Ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr s ciljem umrežavanja poduzetnica i poduzetnika u Hrvatskoj i regiji radi lakše razmjene iskustava, te uzajamne potpore i pomoći u istupanju na tržište, te na čijem je čelu kao volonterka u svojstvu direktorice.

Diplomirala je novinarstvo u Zagrebu kao jedna od najboljih studentica u klasi da bi postdiplomsko specijalističko školovanje nastavila i uspješno završila kao stipendistica njemačke Vlade u Frankfurtu.

Od 2015. do 2018. godine uspješno je pohađala različite futurološke edukacije, obrazovne programe i studij u San Franciscu i Berlinu te stekla zvanje futurologinje specijalizirane za poduzetništvo i socijološke odnose.

Posljednje desetljeće aktivno drži predavanja i radionice o tome kako uspješno voditi poduzetništvo, te biti učinkovit u plasmanu proizvoda i usluga na domaćem i inozemnom tržištu. Radionice i predavanja je dosad poslušalo i pohađalo više od tisuću malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj, ali i jugoistočnoj Europi.

Za promicanje ženskog poduzetništva dobila je, kao prva žena iz Hrvatske, 2016. godine regionalnu nagradu „Najžena 21. stoljeća“ u Beogradu. Riječ je o jednoj od najuglednijih nagrada koja se dodjeljuje u jugoistočnoj Europi za promicanje poslovnih i društvenih aktivnosti žena, a 2016. prvi puta je u dodjelu nagrada bila uključena i Hrvatska.

Suautorica je prvog hrvatskog vodiča za žene u poduzetništvu i motivacijske knjige pod nazivom Ja (ne) mogu biti poduzetnica (2016.), kao i knjige „Ne posustani, ne odustani!“ – prvog vodiča za uspjeh u poduzetništvu jugoistočne Europe (2017.). Idejna je začetnica i autorica prve slikovnice jugoistočne Europe za djecu koja uči o poduzetništvu “Ja sam mali poduzetnik!”.

Tečno govori engleski i njemački, a nešto slabije i švedski jezik. Bavi se streljaštvom, a u predasima od poduzetničkog angažmana nastupa na domaćim i inozemnim natjecanjima u disciplinama zračni i malokalibarski pištolj.

Mirela Glavaš

voditeljica tima za računovodstvo i porezno savjetovanje

Poduzetnica, voditeljica ureda i vlasnica tvrtke Kontoar d.o.o., tvrtke koja je u obiteljskom vlasništvu od osnutka, točnije 21.05.1991.godine. Rođena i živi u Novoj Gradiški već 43.godine.Po struci ekonomski stručni radnik, samohrana majka dvoje djece, članica raznih strukovnih organizacija pri HGK, aktivni sudionik društvenih događanja grada Nove Gradiške i Brodsko-posavske županije.

Članica i predsjednica vijeća roditelja Gimanzije Nova Gradiška i osnovne škole. Humanitarac, po svojoj slobodnoj volji, zamjenica gradonačelnika grada Nove Gradiške 2016.godine. Predavač iz područja računovodstva, poreza i financija u Poduzetničkom centru.

Pokretač projekta – “Grad – prijatelj ženskog poduzetništva” koja se već više godina provodi širom Hrvatske, a dodjeljuje se gradovima, općinama ili županijama koje omogućuju stanovnicima edukacije o poduzetništvu.

Povelja “Grad – prijatelj ženskog poduzetništva” dodjeljuje se svake godine, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena, 08.ožujka. Do sada su povelju primili predstavnici 13 gradova, a posebno je ponosna na svoje Slavonske gradove, među kojima najviše ističe svoj grad – Novu Gradišku – kao grad iznimnih mogućnosti.

Trenutno vodi ured od 11 zaposlenika i surađuje sa više od 120 klijenata širom Hrvatske, ali i regije i Evropske unije.

Zaljubljenik u dobru glazbu, čitanje kao i tehnologiju i nove znanosti koje predstavljaju izazove današnjeg društva.

Izuzetno znatiželjna, pa samim time i hrabra – usuđuje se velike snove izreći na glas, a njezini uspjesi su sve više poznati i široj javnosti.

Piše vlastiti blog „Proknjižime“ koji iz dugogodišnjeg iskustva i radom sa poduzetnicima donosi sve male, nepisane tajne vođenja vlastitog posla ali isto tako i življenja poduzetništva.

Uz poduzetništvo je odrasla i najveći izazov joj predstavljaju mali poduzetnici koji tek počinju svoje poduzetničke aktivnosti, a nakon 25. godina službenog rada smatra da su poduzetnici još uvijek zapostavljeni u gospodarskoj ulozi Republike Hrvatske. Njezina misija je osnažiti glas malih poduzetnika kroz zajedničke nastupe u kreiranju boljih zakona kako u Republici Hrvatskoj kao i u Evropskoj uniji.

Zrinka Peharec

voditeljica tima za brandiranje i tržišne komunikacije

Zrinkino osnovno školovanje jest iz područja turizma, što je njezina velika strast i ljubav. Niz godina provela je radeći kao turistički vodič na kružnim putovanjima u Turskoj za goste iz Hrvatske, Slovenije, te ostalih balkanskih zemalja. Ljubav za komunikacijom online i offline produbila je na magisteriju komunikologije, koji je započela u Turskoj, a EU stipendijom završila u Njemačkoj.

Iskustvo organiziranja evenata Zrinka je stekla na međunarodnom studiju Komunikologije na Yasar sveučilištu u Izmiru u Turskoj i na Sveučilištu primjenjenih znanosti u Koblenzu u Njemačkoj, u međunarodnoj organizaciji za expat zajednicu InterNations u Bonnu u Njemačkoj i radeći kao Restaurant Manager u Zagrebu.

U časopisu Poduzetnik Zrinka je vanjska suradnica, piše o poduzetništvu i intervjuira poduzetnike te kroz vlastiti obrt provodi poslovne aktivnosti vezane uz PR kampanje, copywriting, marketing i organizaciju događaja.

Tijekom magisterija u Njemačkoj volonterski je radila kao novinarka na engleskom jeziku za portal “Internatioal Paralympic Committe” koji organizira drugu najveću svjetsku sportsku manifestaciju – Paraolimpijske igre.

Kao hoby posao zadržala je turističko vođenje, a specijalizirana je za bike & cruise i cruise ture po Jadranu i otocima na njemačkom i engleskom. Zrinka je do sada pretrčala tri polumaratona, a to ju je naučilo fokusu na cilj i samodisciplini.

Svoje dugogodišnje iskustvo rada, školovanja i života u stranim zemljama i u međunarodnom okruženju Zrinka prezentira kroz edukaciju interkulturalne komunikacije za koju je specijalizirana.

Damir Vujnovac

voditelj tima za prodajne aktivnosti klijenata

Damir Vujnovac je prodajni stručnjak s 30 godina komercijalnog iskustva na tržištima regije, od pozicija prodavača do direktora prodaje i Key-account managera, od malih i srednjih poduzeća do velikog poslovnog sustava. Iskustva stečena građenjem poslovnih uspjeha u organizaciji prodaje, vođenju timova, upravljanju projektima i otvaranju novih tržišta uspješno prenosi mladim suradnicima kroz mentoriranje i poslovna školovanja. Poseban su mu izazov uvođenje novih proizvoda i robnih marki na tržište.

Vlastitu tvrtku Orijentacije plus d.o.o. pokreće 2019. godine s ciljem objedinjavanja vlastitih poslovnih i putničkih iskustava u edukacije namijenjene poslovnim treninzima i cjeloživotnom učenju svima koji žele razvijati komunikacijske i poslovne vještine.

Spojem konkretnih znanja akumuliranih kroz godine poslovnih aktivnosti i lekcija naučenih u susretima s pustinjskim narodima i pripadnicima nama dalekih kultura, Vujnovac donosi svjež pristup rješavanju raznih poslovnih i osobnih izazova.

Putopisac je i književni kolumnist s dugom tradicijom javnih nastupa u kojima publici od Sarajeva do Minhena otvara granice i ruši predrasude, a humanitarnim projektima aktivira socijalnu osjetljivost društva.

Uz brojne putopisne tekstove objavljene na hrvatskim i američkim portalima autor je dječje putopisne knjige Djeca Sahare koja, nakon trećeg domaćeg izdanja, uskoro izlazi i na engleskom jeziku. Osnivač je humanitarnog projekta Glas iz Sahare u sklopu kojeg je omogućio prvi višejezični tiskani trag dječje pismenosti naroda Saharawi koji živi u izbjegličkim kampovima Zapadne Sahare.