Expert tim

Sanela Dropulić

voditeljica tima strategije i planiranja

Sanela Dropulić, futurologinja je poduzetništva, te stručnjakinja za tržišne komunikacije s više od 20 godine radnog iskustva na domaćem i inozemnom tržištu.

Iskusila je rad, posebice na menadžerskim i rukovodećim pozicijama u gotovo svim poslovnim sustavima, od malih, obrtničkih i poduzetničkih poslovnih okruženja, preko multinacionalnih kompanija i velikih javnih poduzeća, javnih i državnih institucija i na koncu svog vlastitog, uspješnog poduzetništva kroz tvrtku Expert Product d.o.o.

Prvog dana siječnja 2016. pokrenula je Ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr s ciljem umrežavanja poduzetnica i poduzetnika u Hrvatskoj i regiji radi lakše razmjene iskustava, te uzajamne potpore i pomoći u istupanju na tržište, te na čijem je čelu kao volonterka u svojstvu direktorice.

Diplomirala je novinarstvo u Zagrebu kao jedna od najboljih studentica u klasi da bi postdiplomsko specijalističko školovanje nastavila i uspješno završila kao stipendistica njemačke Vlade u Frankfurtu.

Od 2015. do 2018. godine uspješno je pohađala različite futurološke edukacije, obrazovne programe i studij u San Franciscu i Berlinu te stekla zvanje futurologinje specijalizirane za poduzetništvo i socijološke odnose.

Posljednje desetljeće aktivno drži predavanja i radionice o tome kako uspješno voditi poduzetništvo, te biti učinkovit u plasmanu proizvoda i usluga na domaćem i inozemnom tržištu. Radionice i predavanja je dosad poslušalo i pohađalo više od tisuću malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj, ali i jugoistočnoj Europi.

Za promicanje ženskog poduzetništva dobila je, kao prva žena iz Hrvatske, 2016. godine regionalnu nagradu „Najžena 21. stoljeća“ u Beogradu. Riječ je o jednoj od najuglednijih nagrada koja se dodjeljuje u jugoistočnoj Europi za promicanje poslovnih i društvenih aktivnosti žena, a 2016. prvi puta je u dodjelu nagrada bila uključena i Hrvatska.

Suautorica je prvog hrvatskog vodiča za žene u poduzetništvu i motivacijske knjige pod nazivom Ja (ne) mogu biti poduzetnica (2016.), kao i knjige „Ne posustani, ne odustani!“ – prvog vodiča za uspjeh u poduzetništvu jugoistočne Europe (2017.). Idejna je začetnica i autorica prve slikovnice jugoistočne Europe za djecu koja uči o poduzetništvu “Ja sam mali poduzetnik!”.

Tečno govori engleski i njemački, a nešto slabije i švedski jezik. Bavi se streljaštvom, a u predasima od poduzetničkog angažmana nastupa na domaćim i inozemnim natjecanjima u disciplinama zračni i malokalibarski pištolj.

Marko Kukec

voditelj tima za IT

Markovo radno iskustvo započinje 2008. godine. Nakon nekoliko godina paralelno s radom upisuje studij Informatike. Višegodišnje iskustvo na različitim poslovima obogatilo je njegovo znanje, sposobnost i profesionalan pristup radu.

2016. godine pokreće svoju tvrtku Alpha Aplikacije d.o.o. koja se bavi web developmentom, web designom i web marketingom.

Tvrtka od tada postaje prvi stanar Poduzetničkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije, gdje uspješno gradi svoju profesionalnu karijeru.

U ožujku 2018. godine putuje u  Australiju kao sudionik Gospodarske delegacije HGK  u Australiji.

Surađuje s mješovitim Australsko-hrvatskim gospodarskim komorama poput Australsko-hrvatske gospodarske komore New South Wales (Sydney) i Australsko-hrvatske gospodarske komore Victoria (Melbourne).

Krajem 2018. godine putuje u Kanadu kao sudionik Poslovne delegacije HGK te uspješno uspostavlja poslovne kontakte i suradnji s tamošnjim tvrtkama i organizacija.

2019. godine izabran je za koordinatora Radnog Vijeća za sektor IT i proizvodnja.

Na poziv Kanadskog Veleposlanstva u RH sudionik je najveće tehnološke konferencije Sjeverne Amerike, te ACAP-a (Association of Croatian American Professionals) održanog 2019. godine u Clevelandu, SAD.

Kao član tima, aktivno surađuje s Centrom poduzetnica, najvećom udrugom jugoistočne Europe koja promiče žensko poduzetništvo i služi kao potporna organizacija svim ženama poduzetnicama.

Aktivno govori engleski i njemački jezik.

Voli prirodi i bavi se raznim hobijima (nogomet, trčanje, planinarenje, bicikliranje).

Zrinka Peharec

voditeljica tima za brandiranje i tržišne komunikacije

Zrinkino osnovno školovanje jest iz područja turizma, što je njezina velika strast i ljubav. Niz godina provela je radeći kao turistički vodič na kružnim putovanjima u Turskoj za goste iz Hrvatske, Slovenije, te ostalih balkanskih zemalja. Ljubav za komunikacijom online i offline produbila je na magisteriju komunikologije, koji je započela u Turskoj, a EU stipendijom završila u Njemačkoj.

Iskustvo organiziranja evenata Zrinka je stekla na međunarodnom studiju Komunikologije na Yasar sveučilištu u Izmiru u Turskoj i na Sveučilištu primjenjenih znanosti u Koblenzu u Njemačkoj, u međunarodnoj organizaciji za expat zajednicu InterNations u Bonnu u Njemačkoj i radeći kao Restaurant Manager u Zagrebu.

U časopisu Poduzetnik Zrinka je vanjska suradnica, piše o poduzetništvu i intervjuira poduzetnike te kroz vlastiti obrt provodi poslovne aktivnosti vezane uz PR kampanje, copywriting, marketing i organizaciju događaja.

Tijekom magisterija u Njemačkoj volonterski je radila kao novinarka na engleskom jeziku za portal “Internatioal Paralympic Committe” koji organizira drugu najveću svjetsku sportsku manifestaciju – Paraolimpijske igre.

Kao hoby posao zadržala je turističko vođenje, a specijalizirana je za bike & cruise i cruise ture po Jadranu i otocima na njemačkom i engleskom. Zrinka je do sada pretrčala tri polumaratona, a to ju je naučilo fokusu na cilj i samodisciplini.

Svoje dugogodišnje iskustvo rada, školovanja i života u stranim zemljama i u međunarodnom okruženju Zrinka prezentira kroz edukaciju interkulturalne komunikacije za koju je specijalizirana.

Damir Vujnovac

voditelj tima za prodajne aktivnosti klijenata

Damir Vujnovac je prodajni stručnjak s 30 godina komercijalnog iskustva na tržištima regije, od pozicija prodavača do direktora prodaje i Key-account managera, od malih i srednjih poduzeća do velikog poslovnog sustava. Iskustva stečena građenjem poslovnih uspjeha u organizaciji prodaje, vođenju timova, upravljanju projektima i otvaranju novih tržišta uspješno prenosi mladim suradnicima kroz mentoriranje i poslovna školovanja. Poseban su mu izazov uvođenje novih proizvoda i robnih marki na tržište.

Vlastitu tvrtku Orijentacije plus d.o.o. pokreće 2019. godine s ciljem objedinjavanja vlastitih poslovnih i putničkih iskustava u edukacije namijenjene poslovnim treninzima i cjeloživotnom učenju svima koji žele razvijati komunikacijske i poslovne vještine.

Spojem konkretnih znanja akumuliranih kroz godine poslovnih aktivnosti i lekcija naučenih u susretima s pustinjskim narodima i pripadnicima nama dalekih kultura, Vujnovac donosi svjež pristup rješavanju raznih poslovnih i osobnih izazova.

Putopisac je i književni kolumnist s dugom tradicijom javnih nastupa u kojima publici od Sarajeva do Minhena otvara granice i ruši predrasude, a humanitarnim projektima aktivira socijalnu osjetljivost društva.

Uz brojne putopisne tekstove objavljene na hrvatskim i američkim portalima autor je dječje putopisne knjige Djeca Sahare koja, nakon trećeg domaćeg izdanja, uskoro izlazi i na engleskom jeziku. Osnivač je humanitarnog projekta Glas iz Sahare u sklopu kojeg je omogućio prvi višejezični tiskani trag dječje pismenosti naroda Saharawi koji živi u izbjegličkim kampovima Zapadne Sahare.